2017 szezonzáró Mátrafüred

2017.05.01

Az időjárás kissé szomorkás volt, ennek ellenére a hangulat nem. Egy bátor, hidegtől meg nem riadt kis kerékpáros csapat gyülekezett reggel a Gyöngyösi teniszpályánál. A füredi hegymenet a fázós élményeinket teljesen eltörölte, sőt felérve a településre itt-ott a nap is kidugta az orrát. Sajnos volt akinek vissza kellett fordulnia, mert útközben a kerékpár gumijából elszivárgott a megfelelő légnyomás, de ennek ellenére alternatív utazással elérték Mátrafüredet. 


Rövid pihenőt tartva a bázisunknál, bevártuk az autókkal érkező csapattagjainkat is, majd elindultunk egy látványos tavaszi túrát lecsapni. Először az ördögforrásnál ízleltük meg a megtisztult olvadó hólé izét, majd kényelmes lépésekkel a Máriácskánál ugrottunk árkot. Annak ellenére, hogy csapadék volt bőségesen a napokban, ez nem annyira mutatkozott meg a turistautakon, tiszta cipőkkel értünk vissza bázishelyünkre, ahol már íncsiklandozó sült hús birizgálta orr receptorainkat. 


Ebéd előtt megtartottuk az évértékelőt, ahol visszatekintve a havas napokra, rengeteg színes programot, és eredményt sikerült felidézni. Nagyon pozitív elismerés számunkra, hogy sok csillogó érem tulajdonosnak gratulálhattunk, akik komolyan gondolták a szezont, azok értékelhető eredményt is produkáltak. Bízunk benne, hogy sok ilyen évértékelőt tudunk még tartani. Pár gondolatot felfestettünk az előttünk álló nyári programtervekről, lehetőségekről. A szakosztály vezetés részéről bízunk benne, hogy a részünkről átadott szakmai, szervezési, és erkölcsi értékeket megbecsülitek, hiszen nem kevés munkával tudjuk ezt kivitelezni felétek, mindazért, hogy mint egy nagy család együtt tudjunk küzdeni és örülni a közös sikerekért. 


A szezonzáró után finom ropogósra sült húsok, percei következtek. Andrástól egy saját kézzel reszelt ízfokozót is kaptunk, a grill árú mellett nagy sikere volt a zsíros kenyérnek is. Mindezt ajándék süteménnyel zártuk le. 


Rövid futballmeccs kerekedett az udvaron, ahol a lány csapat bizonyult jobbnak, bár véleményem szerint inkább egy rugby átmenethez hasonlított a játék. 


Köszönjük, hogy eljöttetek.