Családinap 3.0v

2018.09.01

Immár harmadik alkalommal, és immár harmadszorra is egy nagyon jó hangulatú, nyárbúcsúztatós családi sportprogramot sikerült prezentálnunk a tagságnak.


Nyitányként, megnéztük az épülő vadonáns új kerékpárutat, ahol igazából a változás legapróbb szelője sem emelte fel a levegőbe az új út porát.


Változatlanul haladva az úthibáiról ismerős régi bringás útvonalon, kellemes pedálfordulattal jutottunk el Mátrafüredig, ahol megérkeztünk a háborús zónába. A háborús zóna Mátrafüred egyik patakjánál, név szerint Bene patak két partja között, a Birodalmiak és a szakadár felkelők között folyt. Véres stratégiai megmozdulások helyett, a számok felismerésében és hangos kimondásában lehetett kaszabolni az ellenség katonái között. Számháború volt a javából. Győzött a jobb de nem az ik. A Füredi kitérő után ismét majdnem az új kerékpárúton, visszagurultunk a Gyöngyösi teniszpályára, ahol kisebb nagyobb teniszmeccsek követték egymást. Természetesen, mint minden mérkőzésnek, meglettek a győztesei, és egyéb résztvevői is.


A hosszú és kitartó sportmozgás kalóriapótlásáról sem feledkeztünk meg, hasonlóan mint eddig, kiváló húsételek, és egyéb ínyencségek várták a családi nap résztvevőit. Az ebéd után levezetésképpen, egy össznépi teniszforgó játék kavarta a vörös salak porát a pályán. A napi mozgásigényt többszörösen is teljesítő résztvevők, sok-sok élménnyel, apróbb ajándékokkal térhettek haza, illetve kellemes testi fáradalmakkal vethették bele a 68.bányásznap kavalkádos rendezvényeibe magukat, ami a Gyöngyösi főtéren kapott rendezési helyszínt.