Az elmúló tél szemetétől rajzoljuk meg a tavasz tisztaságát.

"A hulladékmentes életmód elérése egy törekvés, nem pedig egy állapot!"

A Mátra Sportegyesület csapatának fontos, hogy környezetünk és annak biodiverzitása minden évben teljes spektrumban vegyen körbe minket. Szeretjük a színes virágokat, a fű zöld színét és a tisztások és erdők kristálytiszta levegőjének tüdönket átjáró levegőjét. A méhek zümmögését, hangyák szorgoskodását és a pillangók násztáncának billegő szárnyalását.

Nem kell hozzá nekünk, embereknek sokat tenni, csak vigyázni és megóvni ennek a környezetnek a tisztaságát. Számunkra egy ici-pici munka, míg a környezetünknek az élet éltető vize lehet az, hogy a nem kívánt hulladékot összeszedjük.

Szedjük össze aminek nincs gyökere, nincs levele, és nincs biológiai sejtje mindazt ami nem a természetbe való. Tegyük egy jótékony túra és egy egészséges testmozgás ötvözetével. A hangulat jön magától. Gyere várunk rád, segíts, a környezet nagyon hálás lesz érte.

Tavaly egy igazi nagy csapat jött össze. Idén is számítunk rád! Ha szerencsénk lesz még pár hógolyót, de még egy hóember is építhetünk is Kékestető közelében.

Szemétszedő túránk Mátraházáról egészen Kékestetőig az út mentén fog haladni. Az ország csúcsán eszünk, iszunk, majd egy másik izgalmas útvonalon visszajövünk.

A túra 2022.04.09-én indul reggel 9:30 órakor a Mátraházai parkolóból. Találkozó 9:00 órától.

A túra könnyű kategóriába tartozik, hossza cca 6-7 km, szintemelkedés 300 méter. Javasoljuk a réteges öltözködést. Kutya barát túra, de kérjük, hogy a kedvenceket csak pórázzal vezessék.

További információ: 

+36 30 9785 137 Banka Zsolt +36 30 914 7423 Petes Varga Károly

Szemeteszsákot, kesztyűt tudunk biztosítani.

Rossz idő esetében a túra egy másik időpontban kerül megrendezésre.

Ha velünk tartasz, akkor kérlek itt jelentkezz be!

https://forms.gle/g9qFJ5gjb9o8XCma9