Alpesi sí szakosztály

"Nem hinném, hogy bárki is belekóstolt volna az igazi életbe, amíg nem volt síléc a lábán."

Andrew Irvine

A síszakosztály a legrégebben működő közösség a ma is működő szakosztályok között. Már a 70-es években elkezdődött a mátraszentistváni rendszeres síelések megszervezése és a síbázis kialakítása. A korai időszakban a Lőrinci Elektromos sportegyesület biztosította a kereteket a versenyzések beindításához, a síelés népszerűsítéséhez.

Szakosztályunk a Mátra Sportegyesület alapító tagja és a vállalati sportélet motorja a napjainkban is. Jelenleg két fő iránya van a sportprogramunknak:

  • az utánpótlás korúak síelésének és egész éves sportolásának a biztosítása (úszás, kerékpározás, túrázás)
  • a vállalati dolgozók téli sportolásának megszervezése és a közösség egész éves sportolásának koordinálása (kerékpározás, túrázás, EMP-programok)

A síszakosztály a Mátra Sportegyesület legnépszerűbb szakosztálya, jelenleg a taglétszámunk 254 fő

A programjainkat felkészült és gyakorlott edzők irányítják. Számunkra mindig fontos volt a képzett szakemberek foglalkoztatása. Nagy szerepe van a sportmunkákban az önkéntes segítők munkájának. A sportprogramok megszervezésében, a versenyek előkészítésében, lebonyolításában, stb. rengeteg segítséget kapunk a szülőktől és a tagságtól. A szakosztály igazi értékei a rendszeres sportolás és a közösségi tér biztosítása.


A szakosztályi tréneri irányítás, nem csak a vállalat dolgozóira fókuszál, hanem azok hozzátartozóira is. Tekintettel az életkori sajátosságokra, mindenkinek megfelelő programot szervez a havas lejtőkön.

Nagy hangsúlyt kap az utánpótlás csapat foglakoztatása, mely főképpen e sportban kivitelezhető versenyszámokra készíti fel a gyerekeket.

A megfelelően felkészített utánpótlás csapatunk, már több bajnoki címmel is büszkélkedhet.

Városi, megyei, országos, de már volt rá példa, hogy nagyobb nemzetközi versenyeken is részt vettünk, kiváló eredménnyel.

A szakosztály, különös figyelmet fordít a trénerek képzetségére, és azok továbbképzésére. Így minden szakosztályi tagunk a kor legmodernebb tréning eszközeivel és feltételeivel kaphat tanácsot, gyakorlati segítséget. 

Téli időszakot áthidalva, a tagságnak további sportolási programokat kínál a sí szakosztály.

  • Tavaszi időszakban úszásoktatást tartunk az utánpótlás csapatnak.
  • Ugyan csak tavasztól, egészen őszig rendszeres MTB kerékpár túrákat szervezünk, a közeli Mátra hegységben, és külföldön is.
  • Teniszoktatást tartunk, korosztálytól függetlenül.
  • Ősszel, gyalog túrákat szervezünk.
  • Ugyancsak őszi időszakban kezdődik az aktív felkészítő tréningünk, szabadtéren és tornatermi foglakozásokkal.
  • Téli időszakban, versenyre való felkészítő, rendszeres tréningeket tartunk a Mátrában, és környező országok sípályáin.

A szakosztály aktív munkát vállal a Mátrai Erőmű Zrt állttal támogatott egészségmegőrző programban.

Előtérben tartván az életkori sajátosságokat, megfelelő sportmozgást biztosít azoknak a dolgozóknak, akik most kapcsolódnak a sportos élethez.