Tenisz szakosztály

A szakosztály célja az aktív szabadidős sportolási lehetőség biztosítása. Ennek érdekében tagjaink (és más szakosztályok tagjai) számára egész évben biztosítanak pályahasználatot és edzési lehetőségeket

A szakosztály létszáma az elmúl 4 évben alig változott, jelenlegi létszám 76 fő.

Kezdő és haladó tanfolyamokat biztosítanak szakképzett edzők irányításával a felnőtt munkavállalók és felnőtt családtagjaik részére egész évben, a Sportkertben bérelt pályákon, illetve a 7-es iskolánál lévő pályákon.

Az utánpótlás biztosítása érdekében a munkavállalók gyermekei részére egész évben szerveznek tanfolyamokat és edzési lehetőségeket. Nyáron pedig hagyományosan a tóparti pihenőbázison egyhetes bentlakásos tenisztábort szerveznek, mely évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend.

Edzőink: Szekrényes Gyöngyi, Szekrényes Zsolt és Urbán Attila

Versenyek: Számos szakosztályi szervezésű versenyt tartanak egész évben, egyéni és páros számokban. Az iparági tenisztalálkozókon az évek során számos nagyon jó eredményt sikerült elérni, 2016-ban például a csapatversenyben második helyezést értek el.

EMP tevékenységek:

Zsuzsanna Kupa, villamos és bányász napi teniszverseny, nyílt tenisznapok és tenisztanfolyamok.

A programjaik célja megegyezik az EMP céljával, a Mátra Sportegyesületen és a szakosztályon kívüli munkavállalókat minél nagyobb számban bevonni a szervezet sport mozgásformákba