A hegyeken innen és a tavakon túl...

2017.06.12


Kerékpározás és evezés

Egy sportmozgásban gazdag hétvégén vagyunk túl, ahol a vízi szakosztály látott minket vendégségül a Markazi tóparton.

Markazra a bátrabbak, Gyöngyösi indulással, kerékpárokon érkeztek meg. Gyöngyös_Füred_Vörösmart_Markaz útvonalon.

Markazra 9 óra után pár perccel érkezett meg a kiscsapat, ahol már illegtek billegtek a vízre tett úszó alkalmatosságok. De, hogy jól kihasználjuk az időt azért még gyorsan körbe tekertük a tavat is.

Szél ugyan nem volt túl nagy, de azért picit megdagasztotta a vitorlát és a kalózhajó sziluettje, már messze látszódott. A vízre tett kajakok sem maradtak gazdátlanul, ezekkel a gyors hajókkal pillanatok alatt át lehetett szelni a sima víztükröt a tó egyik oldaláról a másik oldalára. Nem elhanyagolható a kormányos munka, és az evezési erő és technika amit ezeknél a hajóknál alkalmazni szükséges. Alaposan és dinamikusan megmozgatja az embert egy jó pár km kajakozás, ezt mindenkinek érdemes kipróbálni. Nagy élmény volt a surf deszkán is evezni.

A vizeskedés után két útvonalon lehetett hazajutni Gyöngyösre. A rövidebb, amin reggel érkeztünk, illetve a nagyobb kihívással kecsegtető Markazról induló zöld, és kék kerékpáros utak bejárásával. Összegségében, aki ezt az utat választották, közel 70 km-es kerékpározást tudhattak magukénak erre a napra.

Tartalmas és emlékekben szép napon vagyunk túl.

Köszönjük vízi szakosztály. 

2017.06.10