Tojáskereső és Sárhegyfutás

2017.04.16

A nyúlon innen és nyúlon túl.

Az Alpesi sí szakosztály tavaszi programjai közül, a tegnapi napon került megrendezésre a szokásos tojáskereső túra.

A túrakiírásnak megfelelően Gyöngyössolymoson gyülekezett a kis csapat. Ami nem is volt olyan kicsi ugyanis 38 főt regisztráltunk a túrára.

A nyulak kosara igencsak javításra szorul, ugyanis rengeteg csoki tojás jelezte, hogy merre közlekednek így húsvét tájékán. A tojásgyűjtés egészen a Cserkő bányáig tartott, ahol egy röpke horgászversenybe csöppentünk bele. Igazat megvallva a húsvét nem a horgászatról szól, kevésbé voltak sikeresek kis horgászaink. De ennek ellenére azért sikerült egy méretes halat fogni, megcsodáltuk, majd visszaengedtük igazi sporthorgász szellemben.

Rövid pihenőt tartva a bányatónál, ismét elindultunk az erdei ösvényen, a régi őrlőmű felé. Itt megtekintettük az elhagyatott szellemek lakta épületeket, amik szerkezetileg viszonylag még egészen jó állapotban vannak. Picit megpihenve és elmélkedve az épületek sorsáról, történetükről gondolkodva tartottunk egy röpke pihenőt. A csapat innen már egy másik útvonalon, de már visszafelé tartott Gyöngyössolymos irányába. Hazafelé már a nap sugarai is kisérték utunkat. A túra 12:00 óra magasságában ért véget, Remélhetőleg mindenki jól érezte magát, és kellemesen elfáradt a 6-7 km hosszúságú, és élményekkel gazdag tojáskeresésben.

Egy rövid videó a túráról: https://youtu.be/ZNIZbh4wZrc

--------------------------------------------------------------------------------------

Bizonyára emlékeztek, hogy alternatív program (ha már hó nincs), és egyben egy jó tréning lehetőségre is felhívtuk a figyelmeteket. Ez a Sárhegyhármas terepfutó versennyel volt kapcsolatos, ahol az előző hetek vasárnapi napjaira szerveztünk közös tréningeket a terepfutó útvonalra. Az érdeklődés igazából nem volt nagy, de azért egy páran mégis megpróbáltátok megfutni ezt a nem egészen könnyű útvonalat. A szakosztályból főképpen a hölgyek jeleskedtek. De voltak velünk más érdeklődők is.

- Wiltner Lilla

- Kass Vera

- Berta Anita

- Petes Varga Károly

- Pozsonyi Péter

- Búzás Szilvia

- Szabó Katalin

- Banka Zsolt

A felkészülés azért meghozta az eredményt is.

3 fős csapat váltóban: Petes Varga Károly, Mester György, Banka Zsolt a dobogó első helyére állhatott fel. Továbbá a strava alkalmazást használva az internetes versenyben Petes Varga Károly a 2. helyen végzett. 

Külön szeretném kiemelni Pozsonyi Péter eredményét, aki 3x futotta le terepen a 10,1 kilométert, így összesen 30,3 km teljesített és a második helyre futotta be magát. A versenyről további információk és eredménylistát a www.sarhegyharmas.hu oldalon találhattok.

------------------------------------------------------------------------------------------

Mint ahogyan már említettük, hamarosan megszervezzük a szokásos szezonzáró rendezvényünket. Erről további információkat nemsokára megosztunk Veletek. A tervezett időpont és hely: 2017.04.29 szombat a Gyöngyösi teniszpálya.